КОНКУРСИ

Програма «Вільний мікрофон» в школі
23.11.2017

Програма «Вільний мікрофон» в школі

Сьогодні, 23 листопада, в нашій школі відбулась програма «Вільний мікрофон», яка є традиційною та проводиться до Всесвітнього Дня дитини.

В кожному учнівському середовищі існує проблема булінгу, тому Учнівська Рада вирішила винести на розсуд учнів школи питання: «Побачивши дану ситуацію, краще пройти осторонь чи втрутитись та захистити». Під час обговорення діти займали обидві позиції, пояснюючи власну думку.

Аналізуючи відповіді, учні прийшли до висновку, що краще допомогти, і, навіть, якщо власними силами не можна змінити ситуацію, завжди можна звернутись до дорослої людини.

Наприкінці зустрічі всі учасники отримали поради «Що робити, якщо ви стали свідками булінгу?»

  • Потрібно звернутись до дорослого, якому довіряєте найбільше, розповісти йому про те, що діється.
  • Розповісти своїм батькам, запитати поради.
  • Обговорити з іншими однокласниками. Знайти тих, кому так само нестерпно це спостерігати: вас повинно бути більше.
  • Якщо всі будуть проти агресора, йому нічого не залишиться, як здатися. Але, це дуже складне завдання. Для цього вам точно потрібна буде допомога дорослих.

Ті, хто став жертвою булінга! Пам’ятайте:

Насправді, для підліткапорада одна – розповісти тому дорослому, якомунайбільшедовіряєш. Самому з натовпом не впоратися. Просити про допомогу не соромно, а логічно і стратегічнообгрунтовано.

Розкажи все як є, не применшуючи, а потім обговоривши шляхи вирішення, йдивказівкам. Не забувайусіпорадиперевіряти на «можу / хочу». Якщощосьвимагаютьзробити / сказати, а ти не відчуваєшвпевненостіабо не знаходиш в собі сил, так і скажи, і разом шукайтеінші шляхи. У рішеннязавжди є кількаваріантів, можливо, пропоноване, просто не твій шлях.

Заступник директора з виховної роботи
Сігачова Н.П.

Related posts:

Коментування від Vkontakte
Коментування стандартною формою

Залиште Ваш коментар.

Поля, що позначені * обов'язкові до заповнення.