КОНКУРСИ

З історії нашої школи
31.07.2012
Неброское светлое здание
В зеленом районе Лески.
Увижу – на сердце легчает,
Тополя и цветы приятно ласкают,
Вспомнить молодость заставляют.
наша ріднна школа №6

1 вересня 1972 року привітно розчинила свої двері нова загальноосвітня школа №6. Її урочисто відкрив Шараєв Л.Т., перший секретар обласного комітету КПУ.

Сизоненко Валентина Павлівна
Сорок лет уже прошло, как открылась шестая,
С виду будто стандартная,
Оказалась – совсем не простая.
Собрались ли случайно, или было задумано,
В ней немало таких, в ком есть божья искра,
И тогда, молодая ещё, стала очень желанная,
Дети ехали в школу даже издалека.

Як в казках говориться, трапилося так, що керівниками школи були призначені дуже досвідчені вчителі і чудові організатори народної освіти: директор Сизоненко Валентина Павлівна і завучі Колінко Лідія Іванівна та Кубанкіна Лідія Іванівна, а в складі вчителів були, мабуть, на той час найкращі вчителі міста: Шаргородський Є.Н., Сорокіна Л.Ф., Доценко Г.П., Шостак А.П., Червінський Л.Ю., Козак З.С.

Шаргородський Є.Н. Сорокіна Л.Ф. Доценко Г.П. Шостак А.П. Червінський Л.Є.

З перших місяців роботи школа стала на багато років базовою школою педінституту, де проходили практику з року в рік десятки майбутніх вчителів з математики, фізики, літератури та мови, історії, фізкультури.

Вчителі школи весь час слідкували за всім новим в галузі народної освіти і втілювали це в роботу. Школа дуже швидко стала однією з кращих шкіл міста і досі робить все, щоб відповідати цьому відповідальному рівню.

В школі встановився тісний зв’язок між виховним та навчальним процесами. Перша в області дискотека для учнів старших класів була започаткована в нашій школі. Все обладнання для технічного супроводження зробили учні 9-10 класів. Дуже велике значення в трудовому вихованні учнів мали табори праці і відпочинку, які кожне літо працювали в школі на протязі майже 20 років на базі радгоспу ім. Коларова. Всі бажали їхати допомагати селянам, доводилось організовувати конкурси для бажаючих їхати у табір. У 1987 році вперше в нашій області в школі був створений клас з поглибленим вивчанням математики і фізики, випускники якого в 1990 році одержали 2 золоті і 6 срібних медалей. Доля цих дітей і їх життя довели правильність того шляху, яким пішла школа, коли ще тільки відкривалися ліцеї та гімназії.

Вокруг говорят, что трудно учиться.
Трудно везде, а особенно тут, но те,
кого привлекают знания,
В школу шестую идут и идут.
Кому повезло выйти в жизнь из шестой,-
Все шансы, будет доволен судьбой.
наша рідна школа №6

Стабільно високий рівень навчання та виховання учнів в школі можна пояснити самовідданою працею педагогічного колективу, який ніколи не відносився байдуже до своєї роботи, а також тим, що в керівництві школи були досвідчені фахівці, які десятками років

Рашевська Г.В.

працювали на своїх посадах. Після Сизоненко В.П.
Михайліна О.І.

директором школи була Заслужений вчитель України Рашевська Г.В., а потім – Михайліна О.І., а завучами школи- Крисюкова Л.І., Підіпригора М.А., Рябенька В.Д. Сьогодні директором школи є Бродянська І.В., і вже третій десяток років продовжує працювати завучем Баран М.І. В нашій школі одержала звання «Заслужений вчитель України» Колобіхіна Л.Ф., звання «Соросівські вчителі» – Колобіхіна Л.Ф. та Червинський Л.Ю. Чимало вчителів школи №6 стали директорами та завучами інших шкіл міста. Багато учнів відстоювали авторитет школи та продовжують це робити на міських, обласних олімпіадах з різних предметів, займаючи призові місця, а гордість школи – учень Стеценко Д.- був кілька років серед переможців Всеукраїнської олімпіади з фізики та тричі одержав Соросівські премії.