КОНКУРСИ

Справжній педагог повинен працювати на майбутнє
10.11.2014

З метою реалізації проблемної теми школи «Формування в учнів навичок пошуково-дослідницької діяльності» на осінніх канікулах в ЗОШ№6 м. Миколаєва відбулось відкрите засідання МО вчителів природничо –математичного циклу за технологією «Всесвітнє кафе». Ця технологія добре відома у світі, вона дає змогу поєднати приємне з корисним, перенести затишну атмосферу кав’ярень в аудиторію і зробити обговорення комфортним, приємним, креативним і продуктивним.

В роботі взяли участь усі члени педколективу, перед якими виникли питання : як особистостей, що інтелектуально розвиваються, зробити ще й здатними до дослідницької, творчої діяльності? Як створити умови для цього? Які засоби й методи використовувати?

Ведучі дискусійного «кафе» Баран М.І. та Чепак М.П. організували діяльність всіх членів педколективу, залучивши їх до пошуково-дослідницької практичної роботи. Сильна мотивація, самоорганізація,творчий підхід, толерантність і взаємодопомога, особистість наукового керівника – такі чинники, на думку педагогів, є визначними, що сприяють підвищенню результативності пошукової, дослідницької діяльності учнів.

Спільна творчість у дискусійному «кафе» захопила усіх. Схеми та малюнки, прислів’я та притчі, які стали «продуктом» пошукової діяльності 6 груп вчителів, переконали, як непросто, але можливо зробити учнів – «енциклопедистів» ще й творцями. А драматична історія життя Джона Леннона , який аналізуючи своє дитинство, задався питанням : «Чому ніхто не помічав мене, чому ніхто не відкрив мене?» – заставило замислитись над роллю вчителя і керівника.

Софія Русова зазначила: «Нова школа ставить собі за головну мету збудити, виявитися самостійним творчим силам дитини». Працюючи на майбутнє, вважають педагоги ЗОШ№6 , ми повинні включити пошуково-дослідницьку діяльність учнів у практику навчання, бути самим шукачами, дослідниками. Якщо не буде вогника у нас, нам ніколи не запалити його в інших.

Related posts:

Коментування від Vkontakte
Коментування стандартною формою

Залиште Ваш коментар.

Поля, що позначені * обов'язкові до заповнення.