КОНКУРСИ

Старт міського проекту
27.09.2018

Старт міського проекту
«Школа – територія культурного життя»

у Миколаївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6

Школа в усі часи вважалась осередком освіти та культури. Ці ж задачі – виховання освітньої та культурної особистості – є найголовнішими у сучасній НУШ.
У шостій школі для цього створені усі умови. Свого часу провідною темою виховної роботи педколективу школи було гасло «За кроком крок до школи духовної культури». Сьогодні, працюючи над проектом, ми впроваджуємо нові, більш сучасні форми роботи для виховання учнів.

В школі створено чимало арт-центрів, де формують та розвивають особистість. Це арт-об’єкт «Творчість, натхнення, талант», який знайомить з захопленнями наших учнів. Стіни його стають галереєю робіт маленьких художників та дизайнерів школи – вихованців гуртка «Метелики», керівник Догар С.Б.

Ще одним з найважливіших арт-просторів школи – є актова зала. Тут формується сценічна, читацька, емоційна, національна та сімейна культури.

Популярним серед школярів є прес-центр у холі першого поверху, в якому діють змінні виставки творчих робіт, випуски класних газет, персональні виставки, флешмоби, dens-майданчики. Саме тут формується естетична культура, культура інформації та спілкування.

А на третьому поверсі, де навчаються учні початкової школи, можна кожного дня побачити виставки малюнків, а ще там є дошка для малювання, цікаві ігрові стежинки та лабіринти.

В рамках реалізації міського проекту «Школа – територія культурного життя» розроблені напрямки, за якими відбувається реалізація проекту, план заходів на рік. А також створено модель проекту саме для нашої школи.

Реалізація напрямку «Фізична культура» розпочалась з Олімпійського тижня, під час якого пройшли показові змагання за участю тренерів та вихованців дитячих спортивних шкіл нашого міста, веселі старти, заочна вікторина «ода спорту»., зустрічі з видатними спортсменами.

Розпочато реалізацію напрямків «Читацької», «Сценічної», «Художньо-естетичної» культури та «Культури мовлення». Пройшли цікаві заходи для першокласників, які підготували учні 5-Б класу. конкурс читців-декламаторів «Ода школі» (ім. Л.Ю.Червинського) для учнів 1-11 класів, відкриття місячника шкільних бібліотек «Людина починається з добра», флешмоб до Дня народження смайлика в рамках реалізації напряму «Культура емоцій».

Реалізація напрямку «Інформаційна культура» розпочато з серії відеоновин про школу. Підготовку, запис та монтаж програм здійснює учнівське самоврядування школи.

Related posts:

Коментування від Vkontakte
Коментування стандартною формою

Залиште Ваш коментар.

Поля, що позначені * обов'язкові до заповнення.